Schæferhundeklubben Kreds 1 Rødovre

Korsdalsvej 128A - DK 2610 Rødovre
> NYHEDSBREV

Få en email tilsendt når der er nyheder!

> SØG...

Søg på hjemmesiden!

» Medlemsaften d. 24 maj 2012.

Vi starter aftenen med Svend's gode mad kl. 18.00

Derefter fortsætter aftenen kl. 19.00 med dette indhold:

Mentalbeskrivelse i Dansk Kennel Klub omhandler en beskrivelse af hvordan hunden opfatter og agere i forskellige situationer.

Resultatet kan bruges af både opdrættere og hundefører, som kan få at vide hvilke situationer skal støttes i.

De forskellige situationer som hunden bliver sat i er:

1.      Kontakt-Håndtering

2.      Leg-greb-træk

3.      Jagt

4.      Aktivitetsniveau

5.      Overraskelse; – frygt –trusler- nysgerrighed afreaktion 

6.      Lyd;  - frygt – nysgerrighed 

7.      Spøgelse; – frygt – trusler – afreaktion 

8.      Skarp lyd 

 

Alt dette vil blive beskrevet nærmere af Benni d. 24.

 Her følger et indlæg fra Ulla Benz, kreds 1 om sine oplevelser med mentalbeskrivelse. 

 

 

 


DKK-mentalbeskrivelse i Dansk Hovawart Klub

Jeg synes altid, det er spændende, at deltage i en DKK-mentalbeskrivelse med sin hund, fordi hunden ikke altid gør det man forventer/håber på at gøre. Det er tredie gang, jeg deltager i et sådant arrangement. Mine 3 andre hunde, har altid deltaget både i kuldfremstilling og den store mentaltest. Den store mentaltest er en udvidelse af DKK-mentalbeskrivelsen, med flere momenter, og  hunden skal være over 24 måneder, for at deltage.  

Kontakten og håndteringen var jeg ikke spor i tvivl om, at hun ville opfylde de krav der er i profilen, da hun er meget glad for mennesker. Heller ikke legen var jeg i tvivl om, da hun er et rigtigt stort legebarn.

Der hvor jeg først blev overrasket var, da hun skulle ud efter kluden, efter at være spillet frem og tilbage mellem testlederen og mig. Jeg var overbevist om, at hun straks ville gribe kluden målbevidst. Men første gang  tog hun kluden meget forsigtigt , anden  og tredie gang blev det lidt bedre, men slet ikke hvad jeg havde forventet.

Efter legen, kommer haren. Her blev jeg rigtig overrasket, idet Buschca starter, men afbryder efter at have løbet halvdelen af vejen. Dette skete begge gange, og jeg var ret målløs, da hun altid styrter efter både harer, gæs og andre dyr. Jeg tror, at det kan  hænge sammen med, at hun i et stykke tid, ikke kunne træne i længere tid, da hun hurtigt mistede koncentrationen. Dette er kun et gæt fra min side.

Overraskelsen, skræk, skulle hun have lidt længere tid til at komme ind til, men det var jeg klar over, da hun ikke er så modig.

Det gik bedre med den pludselige lyd,  idet hun her, selv løste  problemet, og selv gik ind til skramlet.

Ved spøgelserne, vendte hun bagdelen til, og hvad jeg ikke så var, at hun holdt øje med spøgelserne, så hun var helt klar over, hvor de befandt sig. Hun vender sig om, og gør, ikke med trusler, men med ”hvad nu, skal vi lege ?”gøen. Hun går selv hen og tager kontakt til det højre spøgelse, går forbi det venstre spøgelse, og græsser. Hun kommer ikke ind, før jeg har klædt spøgelset af, og kalder på hende.

Skuddet er ideelt.

Det jeg er meget glad for er, at hun har en kanon afreaktion, dvs. der er intet tilbageværende skræk tilbage, efter at et moment af afsluttet, der er overhovedet ingen flugt i hende, og hun er ikke skudræd.Det jeg fremover skal arbejde med, er at hæve hendes koncentration, og besøge listige steder, med mærkelige ting og lyde.

Ulla Benz med Aimés’ Buschca.

 sidst opdateret 17-05-2012 13:34:34

> nyheder
> sponsor
Olivers

Schæferhundeklubben Kreds 1 Rødovre

Korsdalsvej 128A - DK 2610 Rødovre